Pedagogika - opinie studentów?

Posty: 20
Dołączył(a): 2013-08-22, 09:56

Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez Ignaś » 2013-08-23, 10:10

Witajcie:) Moja dziewczyna strasznie uwzięła się na kierunek pedagogika coś z pedagogiką wczesnoszkolną, ale mi się tak jakoś ten kierunek nie widzi:/ Taki jakiś wydaje mi się nie przyszłościowy, bo teraz coraz mniej dzieci się rodzi a w dodatku młode małżeństwa uciekają z tego beznadziejnego kraju.

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Posty: 31
Dołączył(a): 2013-09-29, 15:35

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez Gosia » 2013-09-29, 15:53

I masz całkowitą rację. Pedagogika to naprawdę mało przyszłościowy kierunek. Odradzaj jej studiowanie pedagogiki jak tylko możesz bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

Avatar użytkownika
Posty: 28
Dołączył(a): 2014-01-12, 18:21

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez tomirka » 2014-09-29, 10:59

Nie zgadzam się z tym,ze jest mało przyszłościowy .Przecież jest po niej tyle specek, że naprawdę mozna znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Jesli koleżanka boi sie , że nie znajdzie pracy to przecież ma szereg studiów podyplomowych, które dają nowe uprawnienia.
W moim regionie ciekawe opcje oferuje Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu. Obecnie siostra studiuje tam logopedię, która to jest już bardzo konkretnym zawodem. Inne ciekawe podyplomówki to:
oligofrenopedagogika
resocjalizacja i socjoterapia
filozofia i etyka
Tak więc wybór jest szeroki

Posty: 15
Dołączył(a): 2016-07-20, 12:47

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez DariaAa » 2016-07-29, 14:07

Pedagogika może być bardzo ciekawym i rozwijającym kierunkiem, o ile ma się dobry pomysł na siebie i swoją karierę. Do tego potrzebnych jest dużo kursów, szkoleń czy podyplomówki, za które niestety trzeba często płacić duże pieniądze, ale za to procentuje to w przyszłości. Dużo ciekawych studiów podyplomowych dla osób wiążących swoją karierę z oświatą ma Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej. Po przejrzeniu ich oferty dochodzę do wniosku, że najciekawsze specjalności to surdopedagogika, tyflopedagogika i logopedia. One dają realne i konkretne możliwości pracy.

Posty: 2
Dołączył(a): 2016-08-05, 09:08

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez BiznesDaroo » 2016-08-05, 11:01

Mało przyszłościowy? Niestety się tutaj z Tobą nie zgodzę. Nikt z nas tak naprawdę nie wie co będzie przyszłościowe a co nie, wszystko się zmienia z biegiem czasu... Co jak co, ale pedagogika jest potrzebna i zawsze będzie. Sam studiuję pedagogikę w Krakowie i mogę wam zapewnić że zapotrzebowanie na pedagogów jest większe niż myślicie. Pominę fakt że pedagogów jest dużo, ale to nie wiele zmienia, temu zawodowi trzeba się poświęcić i w pełni zaangażować, zwłaszcza jak chce się pracować z dziećmi młodszymi w wieku szkolnym, one to dopiero potrzebują uwagi. Według mnie jeśli twoja kobieta chce i czuje się na siłach aby w tym kierunku dążyć to nie powinno być tej sceptyczności, a raczej wspierać bo w tym zawodzie trzeba sobie obrać cel, a jak wiele razy mówię to studia pomagają dążyć do tego celu! Pedagogika wczesnoszkolna to szlachetny kierunek, trzeba mieć coś w sobie aby poświęcić się tym młodszym dzieciom, które w szczególności potrzebują więcej uwagi. Pozdrawiam!

Posty: 1
Dołączył(a): 2016-09-05, 12:32

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez Michalina32 » 2016-09-05, 12:38

Jezeli ktos mysli o pedagogice musi byc pewny, ze naprawde chce pracy z tym zwiazanej w przyszlosci. Jezeli ktos szuka latwych i przeyjemnych studiow totoalnie jest to bez sesnu. Kazdy kierunek jest przyszlosciowy jezeli sie naprawde zaangazujemy w to co chemy robic, a na pewno przyniesie nam korzysci.
ja studiowalam pedagogike na WSP w łodzi. bardzo jestem zadowolona ale ja tego na prawde chcialam. Teraz jestem pedagogiem w przedszkolu na stazu i z tym wiaze moja przyszlosc. w razie pytan, prosze pisac. Pozdrawiam:)

Posty: 2
Dołączył(a): 2016-10-24, 22:46

Re: Pedagogika - opinie studentów?

Postprzez PawelLeszko » 2016-10-25, 22:49

Ja do końca nie byłem pewny co wybrać i na jakiej uczelni, ale koniec końców wybrałem pedagogikę na ignatianum.edu.pl i jestem bardzo zadowolony :)

Powrót do Pedagogika



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości