Najlepsza uczelnia w Warszawie
• Strona 1 z 1
- Karolekkk
-
Najlepsza uczelnia w Warszawie
Jaka jest waszym zdaniem najlepsza uczelnia w Warszawie? Tak ogólnie - najlepsza pod każdym względem. Taka po której absolwenci zazwyczaj znajdują pracę. Proszę o info.
- emilka89
Re: Najlepsza uczelnia w Warszawie
Zależy jaki kierunek chcecie studiować. Bo jeżeli marzycie o kierunku humanistycznym to polecam Wam Uczelnię Korczaka. Kształcą nowoczesnych humanistów. Poprzez nacisk na przedsiębiorczość, ułatwiają przyszłym absolwentom start na rynku pracy. Mają w ofercie wiele ciekawych kierunków takich jak: politologia, pedagogika, praca socjalna oraz polityka społeczna. Dlatego polecam Wam zajrzeć do ich oferty, specjalności dopasowują do aktualnych potrzeb na rynku pracy, także mają bardzo przemyślaną ofertę. Polecam!
- Itamtu
Żeby odpowiedzieć na takie pytanie należałoby uprzednio trochę je doprecyzować, bo w obecnym kształcie jest w pewnej mierze pozbawione sensu. Swojego czasu miałem przyjemność uczęszczać do liceum notowanym w tamtych latach najwyżej w polskim rankingu UNESCO, nie mniej jednak w porównaniu z poziomem niektórych szkół prywatnych powiedziałbym, że było ono przeciętne. Czemu jednak było najlepsze? Ponieważ rok w rok produkowało największa liczbę olimpijczyków i laureatów wszelakich konkursów. Jeżeli chodzi o uczelnie, za miernik przyjąłbym poziom nauczania na danym kierunku, dostęp do pomocy naukowych i sprawność biurokracji. Obierając takie kryteria jestem zmuszony stwierdzić, iż ukończone przeze mnie studia nie należały do najlepszych - mowa tu o informatyce na PW - jeśli porównać je dla przykładu do nauki we Wszechnicy Polskiej, gdzie poziom kształcenia jest równie wysoki, ale dostęp do narzędzi i ułatwienia organizacyjne stoją kilka rzędów wielkości wyżej.
- jajoanna
-
Jest sporo dobrych:
Politechnika Warszawska,
Wojskowa Akademia Techniczna,
Szkoła Główna Handlowa,
Uniwersytet Warszawski,
Politechnika Warszawska,
Wojskowa Akademia Techniczna,
Szkoła Główna Handlowa,
Uniwersytet Warszawski,
- jaheira
Jeśli jesteś humanistą nie pójdziesz raczej na politechnikę, no i odwrotnie. Rankingi to jedno, no ale ważne, czy uczelnia idzie z duchem czasu - czy uczysz się samych nieprzydatnych rzeczy.
- annka
Według mnie UTH Chodkowskiej, a dlaczego? Spędziłam tam 5 lat (licencjat + magisterka) i wiem, że nie był to czas stracony. Postaram się wszystko opisać jak najbardziej skrótowo, żebyście nie musieli czytać poematu na trzy strony
Pozytywnie na pewno oceniam podejście uczelni do studenta - wymagają, ale też traktują nas po przyjacielsku, jest sporo zajęć praktycznych, uczelnia często organizuje różnego rodzaju spotkania czy konferencje w których możemy uczestniczyć, do naszej dyspozycji są też stypendia. Co do nauki to tak jak mówię, trzeba się przykładać, mnie wpadło kilka poprawek, ale wyciągnęłam z nich konsekwencje i zdałam
. A co do obrony, to zarówno na licencjacie, jak i na magisterce trafiłam na dobrych promotorów, którzy nie tylko sprawdzali moją pracę, ale też dawali wskazówki, czy pomagali dobierać bibliografię. To chyba takie najważniejsze info, w razie jakichś pytań - śmiało 

- stapka18
Słyszałam, że SWPS jest super pod względem organizacji, wyposażenia, wykładowców. Ale nie wiem jak z pracą później.
- Tkamataka
uważam że jeżeli chcesz zostać tłumaczem to najlepszą uczelnią jest Lingwistyczna Szkoła Wyższa w Warszawie świetny poziom bardzo dużo praktycznej wiedzy ludzie już na ostatnim roku znajdują pracę
- Tkamataka
uważam że jeżeli chcesz zostać tłumaczem to najlepszą uczelnią jest Lingwistyczna Szkoła Wyższa w Warszawie świetny poziom bardzo dużo praktycznej wiedzy ludzie już na ostatnim roku znajdują pracę
- zbigniew37
to zależy jaki poziom ciebie interesuje
• Strona 1 z 1
Powrót do Opinie o uczelniach i szkołach
-