Kawa podczas nauki - opinie

Posty: 4
Dołączył(a): 2014-02-14, 09:55

Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez Miernik » 2014-02-18, 09:27

pewnie pijecie sporo kawy podczas nauki do sesji prawda?
ostatnio znalazłem bardzo ciekawe doświadczenie na temat kawy, z którym zachęcam was do zapoznania się: http://forumezoteryczne.pl/synchronizacja-polkul-mozgowych/jak-dziala-kawa-co-pokonalo-kawe-(dzialania-kawy-na-nauke)/
Może się okażę, że właśnie znaleźliście sposób na to jak pić mniej kawy, która destrukcyjnie działa na nasz organizm.

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Posty: 35
Dołączył(a): 2014-04-13, 07:17

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez joannakaren » 2014-04-14, 08:14

Szczerze mówiąc nie za bardzo - raczej nie potrzebuję dodatkowego pobudzenia, czasami tylko wypiję kawę na wieczór, żeby jeszcze przez godzinkę, dwie być na chodzie. Ale raczej nie jest to nagminne.

Posty: 1
Dołączył(a): 2015-07-01, 22:16

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez elizza » 2015-07-01, 22:22

Szczerze to mi kawa nie pomaga, po kawie mi się chce spać :) Wole napoje energetyzujące

Posty: 8
Dołączył(a): 2015-07-27, 19:06

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez JacekB » 2015-07-27, 19:23

Na mnie kawa nie działa. Więc odstawiłem kawę w grudniu. Efekt? Jakoś czuję więcej energii imam mniejsze problemy ze wstawaniem. Napoje energetyzujące? Raczej nie. To nie dla mnie.Tam chyba sporo cukru jest :)

Posty: 25
Dołączył(a): 2015-08-01, 19:54

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez patryk91 » 2015-08-01, 20:33

Kiedyś wypijałem hektolitry kawy ale potem się trudniej skupić niż bez niej...

Posty: 5
Dołączył(a): 2016-03-12, 18:27

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez Magda85 » 2016-03-12, 18:37

Ja piję kilka kaw dziennie ale nie dlatego, że mi w czymś pomagają tylko dlatego że lubię jej smak. Dlatego też kiedy się uczyłam kawa nigdy mi nie pomagała, właściwie nie było takiej rzeczy która mogłaby mi pomóc na szczęście jestem nocnym markiem więc jakoś sobie radziłam

Posty: 30
Dołączył(a): 2016-02-10, 14:21

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez Lewiksa » 2016-03-18, 08:44

Kawa wypłukuję z minerałów, zatem organizm przy wypłukaniu znaczną ilością kawy coraz to bardziej się wyczerpuję. A picie kawy w odpowiednich ilościach poprawia pamięć długotrwałą. Wszystko w umiarze, a jak potrzeba do swoją dietę można wzbogacić w potrzebne witaminy i powinno się jakoś funkcjonować! :)

Posty: 32
Dołączył(a): 2016-12-16, 10:36

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez ekstraMilosz » 2018-02-26, 10:53

Ja właśnie bardzo chcę ją czymś zastąpić, przynajmniej jej pewną ilość. Myślałem o yerba mate bo ma podobne działanie a jest zdrowsza. Jednak nie wyobrażam sobie całkowicie przestać ja pić. Uwielbiam nawet zwyczajnie umawiać się ze znajomymi właśnie na kawę i dobre ciacho. Co do picia jej w sesji to faktycznie trochę pobudza, ale gdy już mój organizm jest mega zmęczony to nawet ona nie jest w stanie mi pomóc, tylko odpoczynek i sen.

Posty: 7
Dołączył(a): 2016-01-26, 15:03

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez konto » 2018-03-13, 14:43

Kawa tak, ale bez przesady.

Posty: 32
Dołączył(a): 2016-12-16, 10:36

Re: Kawa podczas nauki - opinie

Postprzez ekstraMilosz » 2018-04-11, 11:29

Można zastąpić np. yerbą, podobno fajnie pobudza. Sam jeszcze nie stosowałem, ale poważnie się zastanawiam, bo już kawa przestała mi trochę smakować.

Następna strona

Powrót do Luźne rozmowy



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości