AMA Film Academy opinie

Posty: 3
Dołączył(a): 2017-07-04, 08:48

AMA Film Academy opinie

Postprzez vita » 2017-07-04, 08:53

Hej, studiuje ktoś reżyserię lub filmowy w AMA w KRK? Fajne? Jakie wrażenia? Ktoś coś podpowie?

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Avatar użytkownika
Posty: 22
Dołączył(a): 2015-11-04, 07:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez ekko » 2017-07-04, 09:47

vita napisał(a):Hej, studiuje ktoś reżyserię lub filmowy w AMA w KRK? Fajne? Jakie wrażenia? Ktoś coś podpowie?



Pomysł wydaje się spoko ze studiami reżyserskimi, tylko to też jest trochę niewdzięczny zawód w którym raz praca jest a innym razem jej nie ma. Chociaż i tak jest łatwiej niż kiedyś, bo w wielu znajduje zajęcie w szeroko pojętej reklamie i marketingu. Branża trudna, ale dająca ogromne możliwości. Moim zdaniem świetny wybór.

Posty: 7
Dołączył(a): 2016-02-10, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez pepson » 2017-07-04, 13:02

W Krakowie są dwie dobre szkoły filmowe pierwsza to właśnie AMA a druga to PWST. O jednej i o drugiej słyszałem dobre opinie. Poza tym po AMA zdecydowanie łatwiej się się dostać do np łódzkiej filmówki, bo jest już pewien dorobek i student nie zaczyna od zera. A do tej ostatniej piekielnie trudno jest się dostać tak zaraz po maturze, ludzie próbują po kilka razy. I nie bez przyczyny znajomości showbiznesie są ważne - a z tego co wiem, to ama promuje zarówno produkcje filmowe swoich studentów na różnego rodzaju pokazach i festiwalach.

Posty: 11
Dołączył(a): 2015-10-31, 17:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez jerzyk » 2017-07-05, 07:28

Kolega studiował u nich postprodukcję obrazu i był zadowolony. Podobno dobrze uczą. Czesne trochę kosztuje, ale on studiował akurat zaocznie, a w ciągu tygodnia pracował. Inny tryb nie wchodził w grę. NIe wiem jak aktorski czy reżyserski ale kierunki związane z techniczną stroną montażu i realizacji filmowej są prowadzone na wysokim poziomie, kadra jest raczej młoda z kreatywnym podejściem. No i kolejny plus to zyskanie znajomości tak jak ktoś tutaj juz pisał.

Posty: 3
Dołączył(a): 2017-07-04, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez vita » 2017-07-05, 13:39

A jak z wykładowcami i zajęciami? przykładają się? Jak już mam iść i płacić to aby się czegoś nauczyć a nie dla papierka.

Posty: 7
Dołączył(a): 2016-02-10, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez pepson » 2017-07-06, 07:39

vita napisał(a):A jak z wykładowcami i zajęciami? przykładają się? Jak już mam iść i płacić to aby się czegoś nauczyć a nie dla papierka.


Co tu dużo pisać, są wymagający. I to dotyczy większości szkół filmowych. Bubla nie przepuszczą.

Z tego co czytam na wiki to założycielem jest Piotr Lenar ----> https://pl.wikipedia.org/wiki/Akademia_Multi_Art a to doświadczony i znany operator brał udział w pracach prrzy PItbull itd.

Wykładowcy:

Stała kadra AMA Film Academy to zespół blisko stu osób. W tym wykładowcami szkoły są m.in. Krzysztof Zanussi, Ewa Kasprzyk, Krzysztof Globisz, Xawery Żuławski, Marcin Koszałka, Jarosław Żamojda, Janusz Kondratiuk i Jacek Bławut.


Źródło wikipedia.

Posty: 11
Dołączył(a): 2015-10-31, 17:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez jerzyk » 2017-07-06, 12:44

To jak chcesz się czegoś nauczyć, masz motywację to w zasadzie bez problemu. Studia są po to, aby zgłębiać wiedzę, w większości we własnym zakresie, bo samo się nie zrobi. Na wykładach czy warsztatach mistrzowskich przekazują wiedze jak oni to robią, sprzedają triki i informacje - reszta należy i zależy od ciebie.

Posty: 2
Dołączył(a): 2017-11-15, 16:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez Marcel95 » 2017-11-15, 16:52

Jeśli jesteś ambitny to ci się spodoba :)
Wykładowcy znają się na rzeczy i na prawdę mocno się angażują w to, żeby nauczyć. A poza tym dzielą się swoim doświadczeniem zdobytym w pracy zawodowej i są na bieżąco, więc masz większą szansę później nie być zielonym w branży. Wykładowców masz tu: http://akademiamultiart.pl/wykladowcy/ Czytałeś?

A tak poza tym to dość profesjonalnie tam mają - wypożyczalnia sprzętu, tv uczelniana, studio. I dużo nauki praktycznej

Powrót do Kraków



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości