AMA Film Academy opinie

Posty: 4
Dołączył(a): 2017-07-04, 08:48

AMA Film Academy opinie

Postprzez vita » 2017-07-04, 08:53

Hej, studiuje ktoś reżyserię lub filmowy w AMA w KRK? Fajne? Jakie wrażenia? Ktoś coś podpowie?

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Avatar użytkownika
Posty: 22
Dołączył(a): 2015-11-04, 07:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez ekko » 2017-07-04, 09:47

vita napisał(a):Hej, studiuje ktoś reżyserię lub filmowy w AMA w KRK? Fajne? Jakie wrażenia? Ktoś coś podpowie?



Pomysł wydaje się spoko ze studiami reżyserskimi, tylko to też jest trochę niewdzięczny zawód w którym raz praca jest a innym razem jej nie ma. Chociaż i tak jest łatwiej niż kiedyś, bo w wielu znajduje zajęcie w szeroko pojętej reklamie i marketingu. Branża trudna, ale dająca ogromne możliwości. Moim zdaniem świetny wybór.

Posty: 7
Dołączył(a): 2016-02-10, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez pepson » 2017-07-04, 13:02

W Krakowie są dwie dobre szkoły filmowe pierwsza to właśnie AMA a druga to PWST. O jednej i o drugiej słyszałem dobre opinie. Poza tym po AMA zdecydowanie łatwiej się się dostać do np łódzkiej filmówki, bo jest już pewien dorobek i student nie zaczyna od zera. A do tej ostatniej piekielnie trudno jest się dostać tak zaraz po maturze, ludzie próbują po kilka razy. I nie bez przyczyny znajomości showbiznesie są ważne - a z tego co wiem, to ama promuje zarówno produkcje filmowe swoich studentów na różnego rodzaju pokazach i festiwalach.

Posty: 11
Dołączył(a): 2015-10-31, 17:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez jerzyk » 2017-07-05, 07:28

Kolega studiował u nich postprodukcję obrazu i był zadowolony. Podobno dobrze uczą. Czesne trochę kosztuje, ale on studiował akurat zaocznie, a w ciągu tygodnia pracował. Inny tryb nie wchodził w grę. NIe wiem jak aktorski czy reżyserski ale kierunki związane z techniczną stroną montażu i realizacji filmowej są prowadzone na wysokim poziomie, kadra jest raczej młoda z kreatywnym podejściem. No i kolejny plus to zyskanie znajomości tak jak ktoś tutaj juz pisał.

Posty: 4
Dołączył(a): 2017-07-04, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez vita » 2017-07-05, 13:39

A jak z wykładowcami i zajęciami? przykładają się? Jak już mam iść i płacić to aby się czegoś nauczyć a nie dla papierka.

Posty: 7
Dołączył(a): 2016-02-10, 08:48

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez pepson » 2017-07-06, 07:39

vita napisał(a):A jak z wykładowcami i zajęciami? przykładają się? Jak już mam iść i płacić to aby się czegoś nauczyć a nie dla papierka.


Co tu dużo pisać, są wymagający. I to dotyczy większości szkół filmowych. Bubla nie przepuszczą.

Z tego co czytam na wiki to założycielem jest Piotr Lenar ----> https://pl.wikipedia.org/wiki/Akademia_Multi_Art a to doświadczony i znany operator brał udział w pracach prrzy PItbull itd.

Wykładowcy:

Stała kadra AMA Film Academy to zespół blisko stu osób. W tym wykładowcami szkoły są m.in. Krzysztof Zanussi, Ewa Kasprzyk, Krzysztof Globisz, Xawery Żuławski, Marcin Koszałka, Jarosław Żamojda, Janusz Kondratiuk i Jacek Bławut.


Źródło wikipedia.

Posty: 11
Dołączył(a): 2015-10-31, 17:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez jerzyk » 2017-07-06, 12:44

To jak chcesz się czegoś nauczyć, masz motywację to w zasadzie bez problemu. Studia są po to, aby zgłębiać wiedzę, w większości we własnym zakresie, bo samo się nie zrobi. Na wykładach czy warsztatach mistrzowskich przekazują wiedze jak oni to robią, sprzedają triki i informacje - reszta należy i zależy od ciebie.

Posty: 2
Dołączył(a): 2017-11-15, 16:47

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez Marcel95 » 2017-11-15, 16:52

Jeśli jesteś ambitny to ci się spodoba :)
Wykładowcy znają się na rzeczy i na prawdę mocno się angażują w to, żeby nauczyć. A poza tym dzielą się swoim doświadczeniem zdobytym w pracy zawodowej i są na bieżąco, więc masz większą szansę później nie być zielonym w branży. Wykładowców masz tu: http://akademiamultiart.pl/wykladowcy/ Czytałeś?

A tak poza tym to dość profesjonalnie tam mają - wypożyczalnia sprzętu, tv uczelniana, studio. I dużo nauki praktycznej

Posty: 32
Dołączył(a): 2016-12-16, 10:36

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez ekstraMilosz » 2018-03-15, 11:08

Sam wybrałbym się na takie dodatkowe studia, jednak nie wiem czy nie zabiłyby mnie opłaty. Zawsze kręciły mnie takie tematy i wydaje się być to fajną przygodą, ale nie wiem na ile zwykły laik ma tam szanse osiągnięcia czegokolwiek.

Posty: 1
Dołączył(a): 2019-09-11, 00:38

Re: AMA Film Academy opinie

Postprzez Jogia » 2019-09-11, 00:39

Faktycznie poziom jest dość wysoki, ale przecież chyba po to idzie się do takiej szkoły, żeby jak najwięcej się nauczyć. Wykładowcy są wymagający, ale wszyscy jesteśmy ludźmi, więc też bez przesady. Dzięki temu właśnie, ale też dzięki temu, że jest sporo godzin praktyk, po AMie właściwie nie ma problemu ze znalezieniem pracy (czy dostaniem się dalej na studia, jak ktoś wyżej wspomniał). Szkoła cieszy się dobrą opinią, ciągle się rozbudowuje (powstaje właśnie budynek kina!).

Powrót do Kraków



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość