Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Posty: 37
Dołączył(a): 2012-09-07, 11:49

Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Postprzez Ania » 2015-07-17, 14:11

Proszę o opinie, która opcja rachunku osobistego jest lepsza – Nest Bank konto osobiste czy eKonto mbanku? Szukam najtańszego aktualnie konta dla studentki II roku :) Ważne też dla mnie jest by wszystko chodziło sprawnie. Tzn. przelewy dochodziły o czasie nie było problemów z płąceniem przez internet itp.

Z tego co sama sie dowiedziałam

ekonto mbank - prawie darmowe, ale za to dopracowane wiele lat na ranku
nest bank konto - ponoć konto w 100% darmowe, jednak to stosunkowo nowy bank

Tak więc prosze o opinie najlepiej użytkowników gdzie teraz lepiej otworzyć konto mbank czy nest smart bank?

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Posty: 4
Dołączył(a): 2015-07-21, 09:04

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Yasko » 2015-07-21, 09:11

według mnie tutaj nie ma dużego wyboru ;p jesli mBank to opłaty :) ja mam konta w obu bankach tzn. miałem bo już wypoiwedizałem w mbanku ;p Bank Smart masz zawsze za darmo - w Polsce i w ueropie a dla mnie to bardzo ważne. Płacę tylko za 2 kartę to jest moja jedyna opłata - zaznaczam że roczna. A tak to prowadzenie, przlewy, bankomaty za free plus bardzo korzystny przlicznik na euro. Nie wiem, jak u Ciebie jest z potrzebą aplikacji w banku, ale jeśli nie potrzebujesz wodotrysków a szybkie i wygodne przelewy to apki smartu sa ok. Przetestuj sobie - zobacz filmiki w internecie :) ale faktem jest, że tabelę opłat to mają krótką :) a reszta to kwestia gustu.

Posty: 37
Dołączył(a): 2012-09-07, 11:49

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Ania » 2015-07-22, 23:27

Yasko napisał(a):według mnie tutaj nie ma dużego wyboru ;p jesli mBank to opłaty :) ja mam konta w obu bankach tzn. miałem bo już wypoiwedizałem w mbanku ;p Bank Smart masz zawsze za darmo - w Polsce i w ueropie a dla mnie to bardzo ważne.


1. Fajnie , że Smart jest za darmo, ale jak wpłacać na konto w tym banku za darmo gotówkę? mBank ma chociaż wpłatomaty a Smart Bank?

2. Czy to prawda, że nie można ustalać dowolnych limitów wypłat na karcie w Smart Banku? Gdzies w necie taką opinie wyczytalam

Posty: 23
Dołączył(a): 2012-09-09, 20:07

nest bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Maciek » 2015-08-26, 12:34

Ekonto w mBanku jest dobrym rozwiązaniem i cieszy się dużą popularnością oraz uznaniem klientów, przede wszystkim ze względu na niewielkie koszty i łatwość obsługi.

Jednak w takim zestawieniu: Konto nest banku czy eKonto, Bank nest wypada lepiej, przede wszystkim dlatego, że nie ma tu absolutnie żadnych opłat w odróżnieniu od mBanku, gdzie trzeba spełnić określone warunki, żeby nie płacić za kartę płatniczą oraz funkcjonuje prowizja za wypłaty z bankomatów za granicą.

Ponadto klient ma możliwość prowadzenia równoległych transakcji w Polsce i strefie euro, poprzez zintegrowanie konta złotówkowego z kontem euro.

Tutaj też jest podobny wątek:

http://www.monetto.pl/t/nest-bank-czy-mbank-jakie-konto-bankowe-jest-lepsze.1431/

Niższe opłaty ma na pewno nest bank

Posty: 21
Dołączył(a): 2012-10-12, 11:38

nest czy mbank - które konto lepsze

Postprzez Tomuś » 2015-09-29, 11:35

Podobnie jak autor tego wątku rozważam założenie kot bankowego w banku smart lub mbanku.
Zastanawiam się, nest bank czy mBank - gdzie tańsze a przede wszystkim lepsze konto?
Szukam jakiegoś sensownego rozwiązania i nie ukrywam, że kwestie opłat mają dla mnie duże znaczenie. Ktoś coś doradzi?
Opinie użytkowników obu kont mile widziane

Avatar użytkownika
Posty: 18
Dołączył(a): 2013-09-02, 09:52
Lokalizacja: Cały Kraj

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez LeBernadetka » 2015-10-07, 22:32

Na dobrą sprawę to i mBank i Bank Smart mają ciekawe oferty dla studentów. Ja obecnie mam problem z wyborem czegoś lepszego. Ok, niby mBank ma jakieś tam opłaty i pobiera 5 zł za wypłacanie z bankomatów innych niż euronet i bz wbk i jeszcze chyba kilku innych. Z drugiej strony ma wiele ciekawych funkcji w systemie. Jak ktoś interesuje się oszczędzaniem, albo inwestowaniem, to w mBanku można znaleźć wiele ciekawych udogodnień, które to bardzo upraszczają nawet dla osób z małym kapitałem. Z kolei Bank Smart jest dość dynamicznie rozwijającym się bankiem i widzę tutaj wiele możliwości już teraz, przede wszystkim wszystkie te podstawowe rzeczy ma za darmo.

Avatar użytkownika
Posty: 15
Dołączył(a): 2013-11-01, 13:26

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Bucek » 2015-10-14, 01:17

Bernadetka, ja myślę że ty wpadłaś w niebezpieczne zjawisko jakim jest uzależnienie od banku. Często wydaje nam się, że nasz bank jest dobry, bo jest sprawdzony. Tak naprawdę z własnej wygody nie szukamy innych lepszych ofert, a gdy już się coś znajdzie, to zamiast skupić się na możliwościach, to szukamy jakiejś luki.
eKonto nie jest najgorszą opcją, ale zgodzicie się że obecnie nie jest też najlepszą. a posiadanie karty trzeba będzie zapłacić jeśli nie wykonamy transakcji, większość bankomatów płatna, do tego konto nie jest oprocentowane, można ewentualnie zrobić lokatę, albo subkonto inwestycyjne.
Za czym tutaj tak płakać?
Dobrze się rozwijać ;)

Posty: 5
Dołączył(a): 2015-10-15, 15:32

nest bank vs mbank

Postprzez famyr » 2015-10-15, 15:35

Nie korzystałem ze smart banku, ale miałem doświadczenie z czteroma różnymi bankami. Ze wszystkich mbank wypada najlepiej, więc wybrałbym w ciemno to konto, nawet jeśli wymaga drobnych opłat. Poza tym poczytajcie sobie opinie o obu bankach:
mbank opinie
nest opinie

Posty: 3
Dołączył(a): 2015-10-19, 11:20

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Dziwak » 2015-10-19, 11:29

famyr napisał(a):Nie korzystałem ze smart banku, ale miałem doświadczenie z czteroma różnymi bankami. Ze wszystkich mbank wypada najlepiej, więc wybrałbym w ciemno to konto, nawet jeśli wymaga drobnych opłat


Ja miałem mBank od 6 lat i widzę z roku na rok pogarszanie się warunków. Oni zrobili się wielcy i małych klientów mają gdzieś. Konto jest wygodne, ale opłat jest całkiem sporo. Na przykład lokaty, które kiedyś mieli niezłe, teraz są po prostu tak zaniżone, że nie wiem czy mają 1%. Jak to się ma do inflacji? Ja rozumiem, że stopy procentowe itd., ale może niech mniej wydają na reklamy, a trochę więcej przeniosą tych korzyści na klienta.
Sam nie rezygnuję z nich, bo np. mam wysoką zdolność kredytową i co jakiś czas sobie zaciągam u nich kredyt gotówkowy. Poza tym samo korzystanie ok, ale oferta średniawka.

Avatar użytkownika
Posty: 4
Dołączył(a): 2015-10-09, 00:26

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Bloger50zl » 2015-10-20, 09:56

W Polsce jest około 70 banków, po ponad rocznej analizie tylko 3 z nich mają w swojej ofercie od dłuższego czasu darmowe konta, bez skomplikowanych wymagań. Pisząc „od dłuższego czasu” mam na myśli banki które przez ponad rok nie zmieniły warunków prowadzenia konta wprowadzając opłaty gdy zakończyła się na przykład jakaś promocja. Na blogu pisze o swoich doświadczeniach z mBank – ekonto, T-mobile Usługi Bankowe, Bank Smart – który pojawił się na rynku z obietnicą że będzie zawsze darmowy i jak na razie dotrzymuje słowa oby tak dalej.

Następna strona

Powrót do Konto dla studenta



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości