Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Posty: 37
Dołączył(a): 2012-09-07, 11:49

nest bank czy mbank

Postprzez Ania » 2016-07-22, 11:56

Nest Bank jest sporo tańszy od mbanku nie ma też tak przebajerowanego interfejsu.
Jeśli chodzi o plusy mbanku to niewatpliwie usługa maklerska i mozliwosc inwestowania online w fundusze inwestycyjne.

Teraz do konta smart jest też dostęp przez placówki biz banku

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2016
Posty: 23
Dołączył(a): 2012-09-09, 20:07

Re: smart bank czy ekonto mbank - opinie

Postprzez Maciek » 2016-09-26, 14:31

Chyba nowe zmiany nadchodza w tym smart banku, nowa nazwa ciekawe czy konto będzie tak samo tanie.

Posty: 14
Dołączył(a): 2012-10-12, 12:06

nest bank lepszy

Postprzez Hubi » 2016-11-22, 00:00

Wg mnie dalej nest bank po zmianie nazwy ze smarta jest lepszy od mbanku dlaczego:
1. Pierwsze primo: nie ma w nest banku żadnych opłąt za kartę jak w mbanku
2. Drugie primo: Oprocentowanie zarówno w przypadku konta oszczędnościowego jak i lokat dużo lepsze niż w mbanku

Posty: 3
Dołączył(a): 2017-01-23, 23:44

Re: Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Postprzez rafik » 2017-01-24, 00:00

i tak i nie. Jeżeli chodzi o podstawy, to nest bank wydaje się lepszy. Ale jak wyjdziesz poza cokolwiek innego niż podstawowe konto i karta, to mbank jest już lepszą opcją. Dla mnie to czym mbank daje radę jest ich ekarta do zakupów w necie: https://www.mbank.pl/indywidualny/karty/karty-debetowe/ekarta/ (linki tu nie działają, więc trzeba przekleić albo w google wpisać po prostu) - coś czego w nest banku nie ma, a jest to o tyle bezpieczne, że wszędzie gdzie podaję numer karty, podaję właśnie ten - dzięki temu nikt nie ściągnie mi kasy z konta, a ta karta elektroniczna to prepaid.

Obawiam się też, że nest bank jest darmowy, bo jest nowy - jak się trochę już rozrosną, to też wprowadzą opłaty, jak wszystkie banki - teraz jest czas wzrostu, ale z czegoś trzeba żyć!

Posty: 3
Dołączył(a): 2016-12-20, 18:02
Lokalizacja: Toruń

Re: Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Postprzez aragz » 2017-02-06, 09:33

Ja nie korzystałem z usług Nest Banku ale konto w mBanku, popularne eKonto mam otwarte już od kilkunastu lat i przyznam że jestem z niego bardzo zadowolony. Nie jest to konto z któego korzystam na co dzień, ponieważ traktuję je bardziej dorywczo ale ogólnie zaliczyłbym je na bardzo duży plus. Przede wszystkim największa zaleta to bezpłatne prowadzenie, ponieważ konto pozbawione jest opłat, no chyba że ktoś posiada do niego kartę wtedy albo trzeba ponosić opłatę miesięczną za kartę która nie jest duża, albo wykonać określoną ilość transakcji za pośrednictwem karty. Od około roku jest również dostępny nowy panel do logowania który wygląda na prawdę nowocześnie i fajnie obsługuję się za jego pomocą konto.

Posty: 7
Dołączył(a): 2017-03-22, 08:50

Re: Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Postprzez aaniaa » 2017-03-30, 08:51

ja mam w Mbank i jestem zadowolona :)

Posty: 5
Dołączył(a): 2016-08-02, 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nest Bank czy ekonto mBank - opinie

Postprzez luka9 » 2017-04-11, 10:49

też miałam ostatnio taki dylemat. Z tego co wiem, to w mBanku jest opłata za kartę, a w Neście jej nie ma. Ja szukałam czegoś zupełnie darmowego ;) wiec mBank odrzuciłam. Zastanawiałam się nad Nest Bankiem, jednak on nie ma aplikacji na mój telefon wiec też odrzuciłam. Poszukałam info w porównywarkach kont osobistych i wyszło mi że wiele ludzi zachwala Orange Finanse. Skusiłam się choć miałam obawy. Wszystko jest jednak ok i co najważniejsze za friko :D Jakby ktoś szukał to tu są te wszytkie konta opisane tak, że można zrozumieć :)

Poprzednia strona

Powrót do Konto dla studenta



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość