Informatyka - opinie studentów?

Posty: 20
Dołączył(a): 2013-08-22, 09:56

Informatyka - opinie studentów?

Postprzez Ignaś » 2013-08-22, 11:17

No więc właśnie jak to jest z tą informatyką, bo myślałem żeby wybrać się na drugi kierunek zaocznie własnie na informatykę, ale nie wiem jak jest z pracą po tym. Bo teraz studiuję politologię i już wiem że z kasą będzie kiepsko po tym:/

Doradca reklama
 
Posty: 652
Dołączył(a): Cz sty 05, 2009 8:29 am

Podpowiadam

ranking kont studenckich 2017
Posty: 34
Dołączył(a): 2013-09-27, 19:01

Re: Informatyka - opinie studentów?

Postprzez profeesor » 2013-09-27, 20:00

Uciekaj z politologii tak szybko jak tylko możesz. Nie wiem po co w ogóle kierunki typu politologia czy kulturoznawstwo powstają. Idź na informatykę - to dobry wybór ;)

Posty: 24
Dołączył(a): 2015-03-02, 23:28

Re: Informatyka - opinie studentów?

Postprzez Kostyageim » 2015-04-16, 11:38

Trwa rekrutacja na Letnie Praktyki Badawcze 2015.

Już od 11 lat skupiają one młodych, ambitnych ludzi z najlepszych uczelni w Polsce, by rozwiązywać rzeczywiste problemy biznesowe zlecane przez firmy.

Oferujemy:
- pracę w interdyscyplinarnych grupach projektowych,
- rozwiązywanie rzeczywistych problemów firm i instytucji,
- łączenie badań naukowych z biznesem,
- najlepsze brytyjskie wzorce.

Ponadto podczas praktyk organizowane są wykłady i szkolenia m.in. ze sposobów prezentacji, czy odpowiedniego tworzenia dokumentacji. Każdy projekt zakończony jest stworzonym przez grupę raportem dla zleceniodawcy.

Więcej o tej edycji na stronie: http://www.praktyki.ibspan.waw.pl/

Posty: 40
Dołączył(a): 2014-10-30, 13:29

Re: Informatyka - opinie studentów?

Postprzez sebix » 2015-06-16, 13:12

Dobrze mi się akurat studiowało na PWSZ (www.pwsz.wloclawek.pl). Na stronie mają pełno informacji o życiu na uczelni. Nawet wyjechałem z nimi na Erasmusa – przygoda życia zdecydowanie. Także warto. A Włocławek jest dość tanim miastem do studiowania co też jest na duży plus.

Posty: 1
Dołączył(a): 2015-06-27, 09:20

Re: Informatyka - opinie studentów?

Postprzez Monika011em » 2015-06-27, 09:25

Dowiedziałam się niedawno o ciekawej stronie dla studentów informatyki: http://zrobmikompa.pl
Serwis ten ułatwia wyszukiwanie informatyków i serwisów komputerowych w razie awarii sprzętu. Myślę, że wato się tam zarejestrować.

Posty: 11
Dołączył(a): 2015-07-03, 15:48

Re: Informatyka - opinie studentów?

Postprzez tadzik90 » 2015-07-06, 09:03

Informatyka, wraz z jakąś fajną specjalnością, np. projektowanie gier i aplikacji mobilnych, jest zawsze dobrą opcją ;)
http://platformamatrix.pl/

Powrót do Informatyka



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość